„Vom avea grijă să alegem cu atenție podoabele potrivite. Oricât de tentante ar fi, bijuteriile autentice nu se poartă decât în situații deosebite. A-ți pune la gât un șirag lung de perle  dimineața, a ora 7, nu este o dovadă de bun-gust – dimpotrivă! Chiar dacă avem multe bijuterii veritabile, nu trebuie să le etalăm pe toate în aceeași seară. O vom alege numai pe cea care se potrivește cu toaleta noastră.

Atenție! Nu se poartă aur și argint în același timp. În cursul zilei este de preferat să recurgem la imitații simple, cu design frumos, evitând sticla colorată, strasurile, într-un cuvânt, tot ce este strident, încărcat. Nu se poartă, de pildă, cercei lungi în timpul zilei.

Femeile ca femeile… Dar bărbații? Un bărbat elegant n-ar trebui să poarte nimic altceva în afară de verighetă și de ceas – eventual un ac de cravată, seara. Totuși o pereche de butoni originali poate contribui la eleganța unui domn. (…)

Preferința unora pentru brățări și lanțuri groase, din aur sau argint, cu sau fără amulete, pentru cercei chiar, reprezintă… o modă. Să sperăm că moda de a purta un cercel în nas va trece și că nu ne vom întoarce la viața tribală!”

Extras din Codul bunelor maniere astăzi, de Aurelia Marinescu, Editura Humanitas, București, 2015, p. 201-202;