Blogul lui Andrei Grosu

Jurnal de student.

Cel mai slab calculator pe care l-am văzut!

Astăzi m-a chemat cineva să-i repar computerul! M-am dus la el încrezător iar când am deschis calculatorul am văzut că avea instalat Windows 98. Proprietarul mi-a zis că vrea Windows XP. Am dat un click dreapta pe My Computer si am rămas consternat când am vazut ce „minune” aveam în față! Procesor Intel Pentium 2 (227 MHz frecvența de funcționare și 32 Mb RAM. I-am comunicat omului că dacă îi instalez Windows XP o sa se miște extrem de greu. Cu toate astea el insista să îi pun XP. Așa am și făcut, numai că pe lângă faptul că instalarea a durat peste 3 ore, dupa ce l-am instalat a mai durat 2 ore să configurez un internet și să instalez câteva programe.

Bănuiesc că săracul om nu va fi prea fericit când v-a vedea și el cum îi merge PC-ul dar nu e vina mea mai ales că l-am avertizat! C ‘est la vie!

Update: Pentru că mulţi dintre voi mi-aţi zis că nu este posibil să instalez XP pe 32 RAM, m-am gândit să lămuresc şi acest aspect! În mod normal Windows Xp are ca cerinţă minimă 64 Mb RAM. Doar că eu mi-am făcut un CD special pentru aceste situaţii pe care am pus un Windows XP modificat. Mai exact am folosit programul nlite şi am scos acele cerinţe minime astfel încât am putut instala XP-ul fără nici un fel de probleme!

11 Comments

 1. incepatorul

  3 iunie 2010 at 12:09

  Sall, nici macar eu care sunt incepator fondator, nu ma bag la xp mai jos de 400 MHz.
  Banuiesc ca ai plecat cu ceva bani de acolo: 5 0re x 15 ron = 75 ron macar, plus deplasarea 20 ron
  Daca a fost moca, am si eu un pentium in 75 MHz cu 16 Mb ram, vreau si eu xp pe el

 2. Ala cu asemenea fosila vroia XP ce minte pe capul lui puneam win 95 cel mult nu credeam sa aud ca mai exista asemenea fosile cand cu 100 de ron cumperi un pc cu 2 ghz, 512 mb rami video 64 la ce naiba sa mai tii acasa asemenea fosila:-?? probabil era ceva colectionar!

 3. Eu sincer nu stateam sa-i instalez XP pe PC’ul acela, cred ca 98 era mult mai acesibil pentru el …da asa e Romanul, o tine pe a lui si gata !

 4. @incepatorul: :)) Nu a fost moca ;) Si nu cred ca o sa mai repet isparava prea curand ;))

  @Radu Campian: Poate avea valoare spirituala :)) Omu mi-a zis ca vrea sa o mai taraie cu al apana in toamna cand isi ia laptop.

  @Pricop Cătălin: Corect!

 5. 1.5ghz 512sdram 32mb video

  25 iulie 2010 at 21:13

  as vrea shi eu un jok pt config meah plss cva cu masini

 6. Eu am instalat un Windows 2000 pe un Pentium 1 MMX la 200 Mhz si cu 128 MB RAM. Nu mai are rost sa spun cat a durat… dar poate v-ar amuza sa mai auziti ce altceva mai avea prin casa persoana respectiva: LAPTOP cu procesor Pentium 1 MMX la 233 Mhz si 32 MB RAM (Windows 98 pe el) si „DESKTOP” Pentium 1 / 75 Mhz cu 16 MB RAM! (cu Windows 95 cred). Oare cum ar fi sa legi astea intr-o retea? :)

  In alta ordine de idei, a fost si pentru mine un adevarat experiment sa vad ca merge Google pe Internet Explorer 3 si pe 16 MB RAM (am incercat sa fac asta pe acel Pentium 1 la 75 Mhz)! N-as fi crezut ca merge…

 7. si ne poti spune cum ai facut sa scoti cerintele cu nlite?mai exact unde e aceasta optine pt ca eu nu am gasit-o?iti multumesc mult daca mi-ai spune!

 8. Gandeste-te ca putea fi mult mai rau. Daca ai fi intalnit un nebun care ti-ar fi cerut sa pui Windows 98 pe http://oldcomputers.net/hx-20.html :))

 9. Eu am cel mai pff pc din lume! Procesor: 2.53 GhZ si 1.00 Gb (RAM) :))))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.